Langt væk fra byliv, bilos og larm mødtes knap 100 deltagere til det tredje løb i rækken af Garmin Trailman Series. I højtaleren blev det hurtigt annonceret, at de forventede 6 og 12 kilometersruter var konverteret til 8 og 16 km med runder af 4 km og den frygtindgydende sum af 116 højdemeter pr. runde. Der kunne hurtigt anes et spektrum af bekymrende til Dr. Evil-grinende ansigter blandt deltagerne, og jeg placerede mig måske et sted midt imellem, da min achillessene stadig ikke helt var i topform, og jeg i ugens løb havde været lidt usikker omkring min deltagelse i det krævende trailløb.

Selve ruten
Runden af 4 km bestod af super fede og udfordrende singletracks, hvor der absolut kun var plads til én løber på sporet. Det gav lidt udfordringer på første runde, men sådan er præmisserne jo, når der laves trailløb. De smalle spor var krydret med heftige op- og nedstigninger, mudderhuller, store sten, glatte rødder og træstubber. Lynhurtigt fremtvang ruten et fedt flow med høj fart nedad bakkerne og muligheden for at tage tempoet med en smule op af de hardcore stigninger. Her måtte kroppen dog lynhurtigt kæmpe med tyngdekræften, som ubestridt modarbejder dit forsøg på fremdrift. Følelsen af at suse ned og runde et sving i fuld fart (måske en smule ude af kontrol) og vende i et næsten 180-graders sving til den modsatte stigningsprocent, er den fedeste følelse, der findes! Jeg glemte i hvert fald tid, sted og det faktum, at min puls meldte om alarmerende høje gennemsnitslag!

Godt arrangeret
Arrangørerne af Garmin Trailman Series formåede at skabe en god stemning blandt deltagerne i målområdet med speaker, musik for fuld udblæsning og små udstillinger af forskellig art. Til dette løb fik alle deltagere endvidere en lille High5 energipakke med gels, bar og andet godt. Hertil skal de vilde præmier, der stilles på højkant, nævnes: To Garmin 620-ure blev kastet ud blandt deltagerne; og det lyder jo meget fedt, men når vi kvinder i gennemsnit er temmelig meget lavere end mænd, var det ikke os, der rendte af med de fede ure! Jeg har dog ingen grund til at brokke mig, da jeg vandt en lækker trøje fra Raidlight samt et pandebånd i samme mærke.

Garmin Trailman Series minder mig endnu en gang om, hvorfor jeg elsker trailløb!

Top 3:
Kristina Beckendorf – 1:33:30
Kristina Schou Madsen – 1:36:24
Anne Fabricius – 1:39:21

Christian Madsen – 1:12:11
Anders Poul – 1:17:03
Thomas Rasmussen – 1:18:55

Ved løbet i Rude Skov er der desuden mulighed for at løbe ultradistancer på 50 km og 80 km.

Fakta:
Antal tilmeldte: 300, men ikke alle mødte op
Pris: 600 kr. for alle 5 løb – ellers 175 kr. 200 kr. ved eftertilmelding
Medalje: nej
Tidstagning: chip i skoen
Præmier: Ja til top 3 + lodtrækning
Serieløb: Risskov, Geels Bakker, Roskilde, Odense(aflyst) og Rude Skov
Depot: vand og cola pr 4 km
Ekstra: Alle løbere fik en lille pakke fra High5 med diverse energiprodukter i.