Startskuddet til forårsklassikeren Taulov Halvmaraton lød søndag d. 14. marts kl. 11, og næsten 400 løbere stod klar til at tæmme 21, 10 eller 5,3 km. Solen stod klar på himlen, og en frisk vind fra sydvest peb godt i ørerene. Efter en weekend med dejligt besøg af gode venner, var jeg absolut klar til at få lidt kilometer i benene og teste mine nye Hoka Clifton i godt selskab.

Taulov Halvmaraton er i min sæsonplan kategoriseret som et C-løb. Jeg lister alle mine løb fra A-D, hvor A er de løb jeg skal toppræstere og C-D er de løb jeg udelukkende skal bruge som træningsredskab, så jeg ikke brænder igennem på alle løb. Taulov var dermed et træningsløb for mig, men jeg kan godt lide at deltage i løb som en del af min træning. Det er trods alt sjovere at løbe med andre end at trække i løbeskoene selv, men det er bare ikke altid, der er tid til det hele. 

Min træner Casper, fra StayActive styrer min træning via trainingpeaks.com og havde sat et tidsmål på 1:45 og dermed en gennemsnitshastighed på 5 min/km. Det er længe siden jeg har testet formen af, så jeg var faktisk spændt på, hvordan stængerne ville reagere på tempoet. De første 10 km formåede jeg at holde omkring de 12 km/timen, men så gik det lidt galt med et par hurtige kilometertider på stigningerne, da jeg totalt blev grebet af stemningen og verdens fedeste følelse af at overhale andre, som sætter farten ned på bakkerne. Jeg havde min hurtigste kilometertid på 04:22 min/km på den 20ende kilometer og de sidste 5 med 04:29 i gennemsnit, og vidste godt, at det jeg gjorde ikke var en del af planen, men jeg kunne simpelthen bare ikke lade være. I kender det at være på en slankekur, men alligevel ikke kunne modstå trangen om at spise den lækre chokolademuffin alligevel… J

Jeg har tre gange tidligere deltaget i Taulov, og erindrede ruten som værende udfordrende og kuperet med dræberbakker, der kan udfordre ethvert sæt lunger. Jeg huskede til dels rigtigt, men stigningerne føltes ikke nær så slemme, og jeg smiler på læben, når jeg nævner for mig selv, at det må jo alt andet lige betyde, at formkurven er stigende.

Jeg kan klart anbefale Taulov Halvmaraton som et perfekt løb at teste startformen med. Velarrangeret, kuperet og godt humør!

Fakta:

Distancer: halvmaraton, 10 km, 5,3 km

Pris: 150 kr. for halvmaraton + 12,50 kr. i gebyr

Medalje: nej

Depoter: 3 stk med vand, energidrik, frugt

Højdemeter: 147 m op/142 m ned

Se min tur på trainingpeaks: http://tpks.ws/oOvQ