4:14:07 – 1:02:29 – 29:17:02 var tiderne på weekendens løb i Tallinn, Estland! 3 ture på henholdsvis 5, 10 og maraton midt i centrum af en fantastisk by med sjæl, charme, åbenhed og mine forestillinger om betonklodser i lange baner, kommunistiske træk samt Trabis i hobetal blev bragt til skamme. 

Frem blomstrede en lille europæisk storby med et skandinavisk touch, og jeg undrede mig over, hvorfor jeg aldrig har været her før?

Mit ærinde i denne weekend var løb, da jeg var blevet inviteret til at deltage i maratonet, og da jeg alligevel skulle samle 100 km ind på løbekontoen denne uge, passede det perfekt med deltagelse i “Come Run With us” – 5 km løb fredag, 10 km løb lørdag og afsluttende maraton søndag. Der forelå også den mulighed at løbe halvmaraton søndag, men med en start kl. 12, kræver det en SUB 3 timers maraton for at nå den også! Og det er måske lige i overkanten! 

5 km-løbet fredag startede kl. 19 fra Freedom Square og mest med børn og unge som deltagere. Der var en fantastisk opbakning gennem byen og den lokale park, og selvom ruten kun målte 4,5 km, får arrangementet top-point herfra! Alle blev opfordret til at løbe i den udleverede hvide Nike T-shirt, og det skabte et godt fællesskab, at vi alle rendte rundt i den. En flot medalje blev hængt om halsen, da vi kom i mål samt fik vi væske og energibar. 

Tallin Marathon

Tallin Marathon

Kl. 10 næste formiddag stod jeg igen på startlinjen til 10 km. Ligeledes her var der en fantastisk stemning og opbakning gennem Tallinn by! 

Kl. 9 søndag var jeg igen klar og denne gang på maratondistancen, som skulle løbes af et loop på 21 km. At løbe er bare den bedste måde at lave sightseeing på, og ruten var rigtig fed langs vandet. Utrolig smuk, og det giver en cool effekt at kunne møde de forreste maraton- og halvmaratonløbere; der er godt nok smæk på! Jeg tog det stille og roligt, da jeg træner frem mod VM sidst i oktober, og kom i mål i 4:14:07. Det var en udfordring for mig at holde det langsomme tempo, og det glippede da også en smule til sidst 🙂 

Tallinn Maraton er et velarrangeret løb og en fed måde at tilbringe weekenden på! Der er distancer og sightseeing for alle! 

Tak for invitationen og tak til Greve Løbeklub for den gode opbakning!