Paradise Trail var en fed, fed trailtur i et langt loop på 18,3 km i et varierende terræn i den smukke natur omkring Borre Sø og Slåensø. Markeringen var i top med små orange flag sat i jorden, og selv for en blondine-navigator som mig, stod det ret klart, hvilken vej ruten gik. 

Her følger en løbsberetning om min sidste konkurrencen inden DM i lang trail:

Jeg havde i dagene op til Paradise Trail glædet mig meget til at løbe et forholdsvis kort trailløb med fuld power på, og jeg var især spændt på at løbe med Josephine Dewett, som i år markerede sig med “best known time” på Danmarks barskeste marathon, Thy Trail Marathon.

Kl. 11 stod vi klar ved startstregen i det lækre område omkring Virklund, starten gik og vi strøg afsted. Jeg forventede at Josephine ville lægge hårdt fra land, men en anden løber, Sara Frydenlund tog med det samme føringen i et hæsblæsende tempo omkring 4.10 min/km. Det kom ret meget bag på mig(og måske også Josephine), men vi valgte i hvert fald at følge med, og efter ca halvanden kilometer faldt Sara også i tempo, og Josephine tog føringen med mig lige i hælene. 

Paradise Trail

Paradise Trail

Jeg har de sidste mange måneder haft fokus på at øge min hurtighed, og jeg følte mig i dag ret godt tilpas i det høje tempo og med høj puls. Efter omkring 3-4 km valgte jeg at overhale, og var spændt på at se, om jeg kunne holde i mål. Det er en dejlig følelse, når alt flasker sig, om man føler sig ovenpå. Trods det høje tempo, og at jeg pressede pulsen, følte jeg mig til tilpas og mine ben var fulde af overskud. Jeg løb store dele af turen selv, men efter 15 km begyndte jeg at passere en del mandlige løbere, og de heppede i bedste trailkarmastil. 

Sidste del af ruten var ret teknisk og med lidt gode stigninger samt et lækkert område med væltede træer, som skulle forceres. Ikke nemt med mine korte ben, men til gengæld sjovt! 

Jeg var i dagens anledning trådt i de nye Hoka One One Speed Instinct 2.0, de er monster lækre og det rette valg i et forholdsvist tørt terræn. Dertil et par kompressionstrømper fra CEP, som jeg altid bruger under konkurrence. Jeg indtog 3x geler fra 32Gi.

Paradise Trail

Paradise Trail

Jeg har kun ros til dette fine arrangement, men synes dog, at tilmeldingsgebyret på 399 kr. (ved tilmelding efter d. 1. februar) er lige til den gode side, og jeg tror desværre, at nogen fravælger Paradise Trail på denne baggrund. Og det er jo en skam! 

Fakta:

Tid: 1:28:33

Gennemsnitstempo: 4:49 min/km

Distance: 18,3 km

Højdemeter: +313 m

Placering: 1. plads / 9. overall

Præmie: Gavekort til overnatning på Vejlsø Hotel, Ultimate Direction løbebælte og LED Lenser pandelampe

Distancer: 6, 12 og 18 km

Priser: 299 kr., 349 kr. og 399 kr. (ved tilmelding efter 1. februar) 

Resultatliste: http://my4.raceresult.com/65874/results?lang=dk#

Hjemmeside: http://www.trailrunning.dk/paradisetrail/

Arrangør: Racing Denmark

Adresse: Fort Østerlund, Østerlundvej 10, 8600 Silkeborg

Foto credit: RD Media Crew og Morten Mosevang