Årets julebegivenhed er næstefter juleaften helt klart Juleløbet Skamling – et anderledes juleeventyr. Især hvis man er en trailtosse ligesom mig! Der er efterhånden ved at være mange derude, og her lever Juleløbet op til alle trailforventningerne med både halvmaraton, 10 km, 6 km samt en 2 km familierute. Sidstnævnte en to runders strækning på 10 km-ruten i ret så kuperet terræn med mudder op til begge øre.

Juleløbet kan bestemt skrives i bogen som et udfordrende løb med tekniske udfordringer på op- og nedstigninger, der fik – en ellers efterhånden garvet trailløber – på numsen ned ad Skamlingsbankens mudderplæne! Dvs. at jeg allerede efter en små 4 kilometer måtte døjes med ekstravægt i form af mudder på bagenden til stor fornøjelse for de andre løbere! Efter det lange nedløb gennem skov og små stier fulgte et blæsende stykke langs stranden ved Binderup. Det bløde sand suger kræfterne ud af benene, og man bruger en del energi på at finde ud af hvor på stranden det mest barmhjertige sand er placeret. Strandstykket er ikke så langt, men efterfølges af en grusom og lang asfaltstigning, der synes at fortsætte i det uendelige. Stigningen blev afløst af mudderrige singletracks med gode sving i kuperet terræn.

Søde efterskoleelever dirigerede os løbere den rigtige vej, og det er super dejligt med bemandede poster – især dem der smiler og hepper!

Løbet får 5 ud af 6 løbesko – den sidste sko er inden for rækkevidde, når sneen falder og sporet er hvidt!

Arrangør: Bodyzen, Kolding og Design- og Idrætsefterskolen Skamling

Pris: 50-150 kr.

Distancer: 2, 6, 10 km og halvmaraton

Højdemeter: 474 op og 472 ned

Andet:

Gratis æbleskiver, glögg og saftevand + råhygge i efterskolens spisesal