CEP kompression anmeldelse
Joh, jeg bruger en del tid på at træne, og derfor er det vigtigt for mig, at udstyret er i orden. En af mine samarbejdspartnere i 2015 er et af Europas førende kompressionsmærker CEP, som forsyner mig med lækkert og funktionelt træningstøj. CEP har et bredt sortiment med fokus inden for kompression, og jeg nyder godt af deres kvalitetsrige tøj bestående af et bredt sortiment i alt fra korte til lange sokker, kompressionstights samt svedtransporterende t-shirts.

Mine tre favoritter blandt CEPs produkter er:
- Active Ultralight Shirt(den kortærmede i + 10 grader og den lange under 10 grader)
- Progressive Ultralight Socks
- Progressive+ Run Merino Socks
Ultralight Shirt
CEPs Ultralight t-shirt er ekstrem let og i et materiale, som tørrer (fandens) hurtigt. Det er den perfekte trailløbe-shirt, og jeg er i problemer, hvis den er til vask, når jeg skal bruge den. Jeg er stort set altid iført Ultralight – enten under en t-shirt eller som eneste lag på varme sommerdage. Med min pæreformet krop(måske lidt karikeret!) har jeg haft en del problemer med tætsiddende t-shirts, som kryber op af maven, og jeg har fået taget diverse løbefotos, hvor jeg uvildigt flasher flæsket – ikke rart for sådan en forfængelig løber som mig(!) – men det er heldigvis slut nu, da Ultralight Shirten har en magisk lille elastikafrunding, der sidder tæt ind til den nederste del af maven, og gør, at den ikke kryber op.
Størrelsen på shirten er normal, og den sidder perfekt i en størrelse small til mig, selvom jeg kan præstere et måske lidt større brystmål end de fleste andre i en størrelse small. Jeg har altid tyet til merinould som det inderste lag, men CEPs Ultralight er klart at foretrække, og en anden god feature er, at shirten ikke lugter, som jeg ellers kan opleve med andre trøjer i kunststof. Faktisk kan jeg godt bruge den samme trøje både til morgentræningen og igen om aftenen.

Kommentar:
Findes også uden ærmer
Pris: 350 kr. for korte ærmer og 400 kr. for lange ærmer
Ultralight Socks
Jeg er ligeledes blevet lidt småafhængig af CEPs Ultralight kompressionssokker, og især deres Ultralight sleeves har gjort indtryk på mig, da jeg tidligere har bøvlet med at sleeves presser ind på min akillessene, og irritationen kunne godt vare et par dage eller mere. Med Ultralight er det slet ikke et problem, så dem benytter jeg ofte i min træning og til konkurrence.
Det er svært at vurdere om de har en præstationsfremmende virkning og effektiviserer restitutionen – det må jeg lade videnskaben om at fastslå, men jeg oplever, at mine ben føles lettere med kompression i på mine løbetrue og jeg har endda også fået for vane at have dem med til boksetræningen. Ligeledes føles mine ben ikke så trætte på lange træningspas eller i uger med mange timer på sporet.
Kommentar:
Selvom de hvide sokker er ekstrem fede, skal man lige overveje om løbeturen byder på mudder!
Priser:
Ultralight Strømpe: 450 kr.
Ultralight Sleeve: 300 kr.
Ultralight Short Sock: 200 kr
Ulttralight No Show Sock:150 kr
Run Merino Socks
Jeg nyder at løbe i al slags vejr og på al slags underlag. Mindst én gang i ugen løber jeg langs Kolding Fjord og det giver med garanti våde fødder, og her kan jeg ikke undvære CEPs merinouldsokker. De findes både i en short sock, men også som lange med kompression. Til DM i lang trail på Bornholm valgte jeg at løbe i den korte sok, som holdte mig tør og på forunderlig vis slap jeg med få vabler. I koldt vejr er merinokompressionsstrømpen min foretrukne, da den holder mig varm – også selvom den er våd.
Det kan virke dyrt for en sok, men jeg har skambrugt mine to par merinouldstrømper, og det har tidligere været min erfaring at materialet ikke holder helt vildt godt, men det må jeg sige, at CEP gør. Jeg brugte før Ashmeis strømper, som jeg også løbemæssigt var godt tilfreds med, men de blev hurtigt slidt ved hælen og ude ved tæerne, og jo tyndere stoffet blev, jo flere vabler kunne jeg sætte ind på kontoen.
Pris:
Kort: 180 kr.
Lang: 400 kr.



